Investeringsaftrek

Tijdens het maken van de jaarcijfers voor onze klanten van Overcijfers.nl kwamen we helaas een paar keer ‘net misgelopen investeringsaftrek’ tegen. Jammer. Daarom willen we dit ‘belastingvoordeel’ nog een keer extra onder de aandacht brengen. Met name de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om gebruik te kunnen maken van deze aftrek dien je dit jaar (2019) minimaal € 2.300,- te investeren (en maximaal € 318.449,-). Elke investering moet minimaal € 450,- zijn (exclusief btw).

Vanwege het minimumbedrag van € 2.300,- is het soms fiscaal voordeliger om een investering uit te stellen naar het volgende boekjaar. Of denk je erover om volgend jaar iets te investeren? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat het gunstiger is om juist dít jaar al te investeren.

Naast de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kennen we in Nederland ook nog de energie-investeringsaftrek (EIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor de milieu-investeringsaftrek komen onder andere elektrische auto’s in aanmerking.

De investeringsaftrek wordt voor zzp-ers bij de aangifte inkomstenbelasting in mindering gebracht. Dit betekent: minder belasting betalen!

Afbeelding van investeren behorende bij website van overcijfers.nl over investeringsaftrek

De investeringsaftrek is in dit bericht zeer beknopt omschreven. Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina!

(Ook op de de site van de belastingdienst is alles terug te vinden.)